Waarom 4×4 banden

Steeds meer automobilisten kiezen voor het gemak, de ruimte en het rijcomfort van een 4X4 of SUV. Deze auto’s zijn niet meer alleen voor ruige terrein, steeds vaker worden deze 4X4 voertuigen gebruikt op de normale verharde weg. Afhankelijk van het rijgedrag, moeten moderne 4×4 banden daarom op zowel verharde als onverharde wegen goede prestaties leveren.waarom 4x4 banden

De meeste 4×4 banden hebben een sterk profiel met veel lamellen, dat zorgt voor veel grip bij het terreinrijden. De samenstelling is van soepel rubber, dat voor zorgt een hoog rendement en minder geluid op de openbare weg. Een goede 4×4-band scoort hoog op trekkracht en comfort.

Om beschadigingen aan het wiel te voorkomen, zijn de meeste 4×4 banden voorzien van een speciale velgbeschermrand. 4X4 Voertuigen en, in mindere mate, SUV’s zijn berekend op gebruik buiten de gebaande wegen.

Uiteraard vraagt dat specifieke eigenschappen van 4×4 banden, De keuze voor de 4×4 banden is afhankelijk van de voornaamste rij omstandigheden. Daarom kunnen we voor zowel 4X4 banden als SUV banden, de soort band verdelen over 3 categorieën.

High Performance banden

100% verharde weg: SUV banden de zgn. High Performance banden. Zeer geschikt voor de krachtige SUV’s die nooit in het terrein komen, maar een goede handling zorgen op de weg. Niet geschikt voor in het terrein.

All Terrain banden

60% verharde weg / 40% off-the-road: AT-profiel, de All Terrain banden, De naam zegt het al, presteert op zowel de weg als in het terrein. Zeer geschikt voor mensen die met hun 4×4 of SUV nog wel eens de berm of een weiland in moeten, maar het grootste deel op de weg rijden.

Heavy Duty banden

30% verharde weg / 70% terrein: MUD-profiel met grof blokkenprofiel voor rijden in zware omstandigheden, zoals bij: mul zand, modder of rotsachtige bodem.